- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir.
- Sodyum, potasyum ve magnezyum açısından çok zengindir.
- Zengin bir C vitamini kaynağı olan incir, aynı şekilde fazla miktarda B2, B3, B6 ve K vitamini içermektedir.
- Çok az yağ içeren incirin kalp ve mideye çok faydası olan lif açısından çok zengindir
- 100 gram kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir ve magnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.
- İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
- Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
- İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. İncirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir.
- Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.
İSTEDİĞİNE BURADAN DA ULAŞABİLİRSİN!..
birsorubiryanıt / ARADIĞINIZDAN FAZLASI
Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
UZMANINDAN YARARLI BİLGİLER / İNCİR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder